Novo

Folate a90

  • aktivni oblik folne kiseline, preporučuje se trudnicama i dojiljama
  • doprinosi rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće

127.30 Kn

Posebnost Natural Elements proizvoda “Folate” jest njegov oblik 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF), koji se u tijelu nalazi kao aktivan oblik folne kiseline. Folati su esencijalni mikronutrijenti, koji kao kofaktori sudjeluju u različitim procesima u organizmu, pomažu tijelu u razgradnji, korištenju i proizvodnji proteina te razvoju crvenih krvnih zrnaca.
Snižavaju razinu homocisteina u krvi i podržavaju rad centralnog živčanog sustava. Imaju vrlo važnu ulogu u procesu diobe stanica i razvoja fetusa. Uzimanje folata prije začeća smanjuje rizik od nastanka anomalija živčanog sustava (defekti neuralne cijevi kod fetusa), a suplementacija je preporučljiva ženama koje planiraju trudnoću i trudnicama.
Prednost folata je da u svojoj aktiviranoj formi ne moraju biti metabolizirani te se kao takvi, kod osoba s ograničenom aktivnosti enzima dihidrofolat-reduktaze, mogu optimalno iskoristiti. Od svih dostupnih izvora folata, ljudski organizam može u potpunosti iskoristiti samo folate u aktivnom obliku i to 5-metiltetrahidrofolat.