Novo

MSM a120

  • organski spoj sumpora, mineral ljepote važan za stvaranje kolagena i elastina
  • bitan za održavanje zdravih zglobova, tkiva i mišića

78.30 Kn

MSM (metilsulfonilmetan) je organski spoj, koji osim ugljika, kisika i vodika sadrži i vrijedan prirodni sumpor, koji je jedan od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu i za kojeg se kaže da blagotvorno djeluje na zdravlje. Sumpor je mineral koji je tijelu potreban za vitalne funkcije, a ljudsko tijelo se sastoji od 0,2% sumpora. Postotak se čini malim, međutim s obzirom na kvantitativnu raspodjelu elemenata u ljudskom tijelu, važnost sumpora postaje više anego jasna. Naše tijelo primjerice sadrži pet puta više sumpora od magnezija i četrdeset puta više sumpora od željeza.
Poznato je da blokira transport impuls boli kroz živčana vlakna, blokira upalu i upalne reakcije povećavajući aktivnost kortizola, prirodnog, protuupalnog hormona, kojeg proizvodi tijelo. Poboljšava propusnost staničnih membrana, što olakšava apsorpciju hranjivih tvari i vitamina kao i uklanjanje zagađivača ili viška staničnih tekućina. Poboljšava cirkulaciju krvi, što pomaže u transportu otpadnih tvari iz tijela i time ubrzava procese ozdravljenja.
Surađuje sa glukozaminom, koji je odgovoran za regeneraciju hrskavičnog tkiva, za smanjenje boli i za saniranje oštećenja  istrošene hrskavice novim stanicama. Zajedno s drugim spojevima sumpor je sastavni dio nekoliko aminokiselina: cisteina, cistina, homocisteina, homocistina i taurina.