TWINLAB L-arginin (L-arginine) 500 mg, 100 kapsula

L-Arginin svojim prisustvom stimulira procese obnove i rasta stanica, kao i povećanje razina hormona rasta kod vježbi snage i opterećenja

157.09 Kn

L-Arginin svojim prisustvom stimulira procese obnove i rasta stanica, kao i povećanje razina hormona rasta kod vježbi snage i opterećenja. Jednako arginin djeluje za štednju i oporavak mišića, te kod malnutricije i malaksalosti organizma. Nadalje, može pomoći sniziti razine kolesterola u krvi, kod zarastanja opeklina, za zdravlje srca.
Druga bitna uloga arginina, je kao moćan prekursor dušičnog oksida, moćnog endotelijalnog faktora, što Arginin služi kao snažan stimulant in faktora inzulina i hormona rasta, pa može igrati važnu ulogu kao pospješivač procesa povećanja mišićne mase. Specifična je uloga arginina u nutritivnoj modulaciji inflamatornih i imunoloških odgovora, kada se javlja uvjetna esencijalnost.

Suplementacija argininom u situacijama višesistemskog zatajenja organa i tijekom sepse, kao i kod postoperativnog i oporavka od ozljeda je pokazala da pospješuje retenciju dušika, zacjeljivanje rana i imuni odgovor.
Arginin može povećati sekreciju inzulina, glukagona, hormona rasta. Kod odraslih u rehabilitaciji ozljeda, formaciji kolagena i stimulaciji imuno sistema. Prekursor je i GABA (gama aminobutirične kiseline, neurotransmitera u mozgu).
Može povećati broj spermatozoida i odgovor T-limfocita, a može također doprinjeti potpori rasta dojenčadi budući da razine prirasta za arginin ovu amino kiselinu premašuju njen udio u ženskom mlijeku.alje naglašava njegovu metaboličku važnost.